Op het moment dat je gaat bevallen of thuiskomt van een ziekenhuisbevalling zal ik de gehele kraamperiode ondersteuning geven, begeleiden en adviseren.

 

Na de bevalling begint de kraamperiode, het is een bijzondere tijd, ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor persoonlijke zorg die past bij de behoefte van het kraamgezin.  De nieuwe situatie met de baby ervaart ieder gezin weer anders. Het kost even tijd om je vertrouwt te voelen in de nieuwe situatie met baby ook al is het misschien niet je eerst kindje.

 

Herstellen na de zwangerschap en bevalling is belangrijk daarom heeft iedereen recht op kraamzorg tot de 8ste dag na de bevalling, eventueel kan er op indicatie zorg gegeven worden tot en met de 10de dag.

 

Vanaf 6 weken voor de uitgerekende datum zal ik een huis-intakegesprek afspreken, ik geef informatie voor de bevalling en kraamperiode, uiteraard ben ik in de tussentijd altijd bereikbaar voor eventuele vragen.

Je kunt mij altijd rechtstreeks telefonisch of per mail benaderen.

 

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basis verzekering.  Er is een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 per uur. Afhankelijk van je verzekeringspolis wordt de eigen bijdrage geheel, gedeeltelijk of niet vergoed. Je kan daarvoor eigen polisvoorwaarden raadplegen.

 

Als zelfstandig kraamverzorgende heb een goede samenwerking met andere zelfstandig kraamverzorgenden.
Mocht ik onvoorzien zelf de zorg niet kunnen geven b.v door ziekte, dan zal ik zorgen voor een vervangende kraamverzorgende.